zaterdag 26 januari 2013

Hartezeer genezen

Ik had beloofd om nog terug te komen op het hart en de remedie voor het hart, mocht dat nodig zijn. Ik denk dat iedereen wel eens hartezeer en hartepijn ervaart in het leven. Onze taal zit ook vol met gezegden over het hart. Denk maar eens aan een hart onder de riem steken (hoop geven), van je hart geen moordkuil maken (openlijk over je gevoelens praten), het hart zinkt hem in de schoenen (niet meer durven). Daar wil ik het allemaal vandaag even over hebben.

HOOP
Hoop doet leven, nog zo'n gezegde, maar zo is het wel, als je hart bezwaard is met allemaal zorgen, dan kan het wel naar je schoenen zinken! Acceptatie is dan heel moeilijk, maar volgens mij wel de eerste stap tot genezing. Maar soms hebben we dan een beetje hulp nodig. Iemand die je een hart onder de riem steekt! Mensen zijn niet altijd beschikbaar en ik had ook al eerder uitgelegd dat anderen je eigenlijk alleen maar tijdelijk kunnen helpen, je hebt het nodig om zelfstandig die hoop uit je zelf te kunnen halen, anders blijf je maar afhankelijk van anderen en ga je snel in een slachtofferrol zitten of in je verdedigings- of beschermingsmechaniek.
Kerspruim (Cherry Plum) is volgens Edward Bach de remedie voor de frustratie in dingen die niet gaan zoals we willen. Deze bloesem groeit vroeg in de lente als of het wil zeggen: er is hoop! Nog voor de blaadjes aan de bomen komen draagt de Kerspruim al haar bloesem. Ze wordt vaak geplant als windscherm om tere fruitbomen te beschermen tegen de wind. Dit typeert deze bloesem ook in de energie die ze uitstraalt. “Rustig maar, ik ben er, ik bescherm je, open je maar… het leven heeft je nog zoveel te bieden. Alles gaat volgens het plan van het grotere geheel.” Ze is daarom ook een belangrijk onderdeel van de Rescue-remedie en kan je kalmeren in tijden van stress, nieuwe of pijnlijke ervaringen.

Als we de angst ervaren de controle te verliezen, kan dat tot enorme onmacht leiden. Onmacht is aan de ene kant een emotie vol frustratie en woede, maar kan ook veroorzaken dat we in een depressie komen en het totaal niet meer zien zitten.
Als we woede en boosheid ervaren kan dat echter ook een enorme kracht worden om dingen gedaan te krijgen. Sommige mensen zeggen wel eens: “Als ik me even kwaad maak, heb ik in mum van tijd het huis schoon.” Alsof je diep van binnen hoort: en nu is het genoeg geweest! Even beheerst met de vuist op tafel slaan. Maar degenen die de energie van Kerspruim missen, kunnen dit niet. De angst voor hun eigen woede en de gevolgen daarvan, wordt vaak ernstig onderdrukt. Daarom kan de energie niet meer stromen. Omdat de focus wordt gelegd deze onmacht te bestrijden, wordt deze groter en de persoon komt onder enorme druk te staan, met alle gevolgen van dien.
Ook hebben kinderen hier regelmatig last van, ze kunnen door de enorme druk die zij zichzelf opleggen steeds meer in de problemen raken, pas in hun slaap kunnen ze zich overgeven aan rust en ontspanning en kunnen dan hun emoties loslaten wat zich soms kan uiten in bedplassen, waardoor hun onmacht nog meer bevestigd wordt.

'Cherry Plum' moedigt je aan om kwetsbaar te durven zijn en je open te stellen; deze energie geeft je de rust een stap terug te doen en de dingen objectief te bekijken, waardoor de onmacht verdwijnt. Als je eerlijk en open bent over je gevoel, hoef je niets te onderdrukken. De bachremedie ‘Cherry Plum’ geeft je een beschermd gevoel, kalmte, waardoor je kracht kan putten in de inzichten die je krijgt als je onmacht kan vervangen door overgave.
De Royalremedies zijn momenteel niet goed verkrijgbaar. EE7 is de remedie voor de levermeridiaan, ze bevat ook Cherry Plum. De lever staat voor zuiveren en ontgiften. Je doet er goed aan om eens naar je leven te kijken op die manier. Wat is nodig om je hart lichter te maken? Welke boosheid kan je omzetten naar actie?
De hoop die ik vasthoud is dat iedereen in staat is om te veranderen! Ons hart kan zich richten op de dingen die er wel zijn! En waar je hart is, daar zal ook je schat zijn. Om het maar spreekwoordelijk te houden!

HET HART GENEZEN
Als we een gebroken arm hebben, dan gaan we naar de dokter en laten we het in het gips zetten en dan geneest het. Maar als we nu hartepijn of zelfs een gebroken hart hebben?
Het is belangrijk om te begrijpen dat wij als mens allemaal een groot zelfhelend vermogen hebben. Of dat nu lichamelijk of geestelijk is. Maar daar moeten we wel wat voor doen. Het is nodig om open te zijn en genezing te willen ontvangen. Het is nodig om anders te denken. Daar heb je wel lef voor nodig, een leeuwenhart. Waarom? Omdat mensen graag in hun comfortzone willen blijven, en soms liever blijven klagen of eisen, dan de verantwoordelijkheid te nemen om op eigen kracht te gaan staan. Maarja, waar haal je die kracht vandaan? Dat is nu juist het punt, het IS er al, het zit al in je en wacht erop om naar buiten te komen.
Als we een gebroken arm hebben, dan heeft het rust en de stevigheid van gips nodig. Als ons hart bezeert is, hebben we ook rust nodig. We moeten zorgen dat ons hart weer rust en vrede kan ervaren. Wat is daar voor nodig, is dan de volgende vraag? In mijn opinie is dat acceptatie en vergeving. Acceptatie geeft rust, vergeving is datgene dat je weer stevigheid geeft. Omdat vergeving je weer in je kracht zet. Vergeving is een woord dat in religie veel wordt gebruikt, en vaak in verband wordt gebracht met zonden en fouten maken. Het is zo jammer dat die dingen allemaal zo zwaar zijn gemaakt in de loop der eeuwen, door mensen die daardoor macht probeerde uit te oefenen op anderen. Zoals alle mensen vaak vast zitten in die eis naar anderen, om de wereld beter te maken, i.p.v. zelf verantwoordelijkheid te nemen. Botten breken nu eenmaal wel eens, dat is een gegeven, net zoals wij fouten maken. Dat is niet verkeerd, daar leren we juist van! Als we met een gebroken hart zitten, zitten we ook vaak met een schuldvraag. Waarom? Wie heeft er voor die pijn gezorgd! Diegene moet boeten! Diegene moet bewust worden! Diegene moet veranderen. Diegene moet...
Pijn is slechts een sterk signaal, een signaal dat er iets moet gebeuren, een signaal dat er iets geleerd kan worden! Als we de oorzaak van de pijn bij een ander leggen, dan raken we helemaal in de war. We geven dan onze kracht weg, we verleggen de pijn, met vergeven brengen we die kracht weer naar ons toe. Wat is vergeven dan? Voor mij is het terug stappen in de eenheid. Geen schuld zoeken bij mezelf of bij de ander. Maar de pijn gebruiken als een signaal dat IK er anders mee om kan gaan. Dat ik me even terug moet trekken om te kijken wat ik nodig heb om aan mezelf te geven. Want die pijn is het signaal van een leegheid, een tekort aan een van mijn geestelijke behoeften. Fiona Brouwer heeft dat goed uitgelegd in haar boek: 'Ik ben een goede relatie'. Ik heb daar al eerder over gesproken.
Dus hoe heel je een gebroken hart? Door rust en vrede te vinden in je hart. Boosheid en schuld uit je hart te zetten en op zoek te gaan in jezelf wat je nodig hebt. Want alles wat je nodig hebt, is er al. Het ligt IN je en wacht erop om gedolven te worden. Karaktervorming of persoonlijkheidsontwikkeling zijn daar andere woorden voor. Is dat makkelijk? Nee, maar wel mogelijk! Zoek het niet bij anderen, maar bij jezelf! Je hart is een schatkamer aan bijzondere eigenschappen. Streef er naar die te ontwikkelen en gebruik de pijn als signaal dat je aan de verkeerde kant aan het zoeken bent! Alles in deze wereld heeft zijn tegenstellingen. Als je de pijn van eenzaamheid voelt, is dat een roep naar eenheid. Je zou denken eenheid met anderen, maar het is vooral de roep tot eenheid IN jezelf! Ga ervoor.
Zorg dat je hart op de juiste plaats zit! (Dus niet in je schoenen.)

Overigens: EE13, de remedie voor de hartmeridiaan, heeft Tamme Kastanje als Bachbloesem. Als je wil kan je daarover nog wat teruglezen op: de tamme kastanjeboom

4 opmerkingen:

Unknown zei

Mijn verbintenis met mijn man was erg vreselijk enkele jaren nadat we trouwden en een kind kregen. Mijn man bedroog me en op elk moment klaagde ik dat hij me pijn zou doen met woorden en weg zou lopen, soms komt hij dagen niet thuis en geeft hij niet om mijn gevoelens waarom hij zich op andere momenten verontschuldigt maar nog steeds vals speelt. totdat mijn tweelingzus me vertelde over de wonderen van Lord Bubuza, dus ik nam contact met hem op via de Whats-app: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn probleem. Ik besprak met Lord Bubuza op WhatsApp: +1 505 569 0396 en voorzag in alles wat hij nodig had. Enkele uren later viel mijn man thuis en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om hem te vergeven. Ik dacht dat ik droomde, maar ik vergaf het hem en sindsdien is mijn man zorgzaam en is hij gestopt met vreemdgaan. Heb je een vreselijke relatie? Lord Bubuza is als een GOD op aarde die elk type probleem kan genezen. Neem contact op met Lord Bubuza op Whats App-nummer: +1 505 569 0396

Chaissa Van Der Stam zei

Het leven was voor mij ondraaglijk toen Willem het uitmaakte, mijn geluk was weg en ik huil bijna elke dag. Ik deed mijn best om Willem te vergeten, maar hoe meer ik probeerde, hoe meer hart gebroken ik werd, ik kon niets doen zonder de gedachte aan Willem. Ik voelde me ongemakkelijk en toen zocht ik hulp op internet over hoe ik mijn ex terug kon krijgen toen ik verschillende getuigenissen zag van mensen die getuigen over Lord Bubuza wonderbaarlijke krachten. Lord Bubuza heeft het gebroken huis hersteld, de minnaar herenigd, mensen geholpen om loterij te winnen, echtscheidingsparen herenigd, kanker genezen en nog veel meer gedaan met zijn magische spreuk. Ik was overtuigd en verrast, dus nam ik contact op met Lord Bubuza voor hulp via Whatsapp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem hoe mijn vriend het met me uitmaakte en hij antwoordde dat hij me zal helpen en dat mijn vriend me zal smeken hem terug te accepteren . Het was als een grap en grappig, maar ik volgde Lord Bubuza Instructions en deed wat hij me vertelde. Uren later stuurde Willem me een sms met de vraag hem te vergeven en hem terug te nemen. Hij kwam huilend naar mijn huis en smeekte me hem te vergeven. We leven nu gelukkig. Lord Bubuza is een emotionele en hartgenezer. Hij kan alles doen met zijn wonderbaarlijke spreuk, Lord Bubuza is een God op aarde. Neem contact met hem op via E-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via Whatsapp: +1 505 569 0396

Chaissa Van Der Stam zei

Het leven was voor mij ondraaglijk toen Willem het uitmaakte, mijn geluk was weg en ik huil bijna elke dag. Ik deed mijn best om Willem te vergeten, maar hoe meer ik probeerde, hoe meer hart gebroken ik werd, ik kon niets doen zonder de gedachte aan Willem. Ik voelde me ongemakkelijk en toen zocht ik hulp op internet over hoe ik mijn ex terug kon krijgen toen ik verschillende getuigenissen zag van mensen die getuigen over Lord Bubuza wonderbaarlijke krachten. Lord Bubuza heeft het gebroken huis hersteld, de minnaar herenigd, mensen geholpen om loterij te winnen, echtscheidingsparen herenigd, kanker genezen en nog veel meer gedaan met zijn magische spreuk. Ik was overtuigd en verrast, dus nam ik contact op met Lord Bubuza voor hulp via Whatsapp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem hoe mijn vriend het met me uitmaakte en hij antwoordde dat hij me zal helpen en dat mijn vriend me zal smeken hem terug te accepteren . Het was als een grap en grappig, maar ik volgde Lord Bubuza Instructions en deed wat hij me vertelde. Uren later stuurde Willem me een sms met de vraag hem te vergeven en hem terug te nemen. Hij kwam huilend naar mijn huis en smeekte me hem te vergeven. We leven nu gelukkig. Lord Bubuza is een emotionele en hartgenezer. Hij kan alles doen met zijn wonderbaarlijke spreuk, Lord Bubuza is een God op aarde. Neem contact met hem op via E-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via Whatsapp: +1 505 569 0396

ALFONSO VAZQUEZ zei

Hallo kijkers online, ik ben Alfonso Vázquez en ik ben hier om mijn getuigenis te geven over hoe ik werd geholpen om mijn vrouw terug te krijgen. Ik was een cheat en mijn vrouw betrapte me verschillende keren. Ik probeerde mezelf te repareren en elke keer belandde ik keer op keer vals spelen. Ik denk dat ik niet besefte wat ze voor me betekende totdat ze me met rust had gelaten. Ik begon een manier te vinden om haar terug te krijgen, maar niets leek perfect te werken totdat ik een artikel tegenkwam over Heer Zakuza die wereldwijd veel mensen hielp om hun relaties terug te krijgen. Ik nam contact met hem op via zijn WhatsApp-nummer via + 1 740-573-9483 en hij verzekerde me dat mijn vrouw binnen 48 uur bij mij terug zou komen met zijn krachtige magie en ik betaalde 410 euro voor de materialen die nodig waren voor het werk. Verrassend genoeg kwam mijn vrouw na 2 dagen terug naar huis en zei dat ze nog steeds van me houdt en ik heb gezworen haar nooit meer te bedriegen. Allemaal dankzij Lord Zakuza. WhatsApp hem via + 1 740-573-9483 of e-mail hem via: lordzakuza7@gmail.com